Debut Reference DBR62 monitorluidspreker

Het meest verkochte formaat in de ELAC Debut 2.0-serie is altijd de monitor geweest met de 160mm woofer. Deze populaire maat zien we daarom ook in de Reference-serie terug in de vorm van de DBR62 monitorluidspreker. Door de andere vorm van de poort is het frontaanzicht iets kleiner dan dat van de Debut B6.2.

HIGHLIGHTS

 • Geweven 160 mm Aramide-vezel woofer met gegoten aluminium chassis
 • 25 mm zijden dome tweeter met een frequentiebereik tot 35.000 Hz
 • Geoptimaliseerde Wide-Dispersion waveguide en grill
 • Verstevigde behuizing

Gangbare winkelprijs
299,00
per stuk

Debut Reference DBR62 monitorluidspreker

Alles over dit product

Kleine krachtpatser

Klein behuisd of is een vloerstaander ongewenst? Kies dan voor deze Reference DRB62. Laat u verrassen door de luidspreker aan te sluiten op een versterker die de prijsklasse van een set Reference DRB62 overstijgt. Zo kan de monitorluidspreker nóg beter laten horen waartoe deze in staat is.

Debut Reference-serie

Ondanks het succes van de ELAC Debut 2.0-serie kwam er steeds meer vraag naar een opgewaardeerde serie met een aantrekkelijkere behuizing. Uiteindelijk leidde dit tot de ELAC Debut Reference-serie, waarbij elk onderdeel een upgrade heeft gekregen.

Type: 2-weg basreflex
Behuizing: MDF (CARB2)
Frequentiebereik: 44 – 35.000Hz
Luidsprekerchassis:
hoog: 25 mm zijden dome tweeter met Wide-Dispersion waveguide
midden/laag:160 mm woofer met geweven Aramide-vezel conus en gegoten aluminium chassis
Crossover-frequentie: 2.200 Hz
Impedantie: 6 Ohm
Gevoeligheid:
86 dB, gemeten bij 2,83 volt (amp output) op 1 meter
Belastbaarheid: piek 120 Watt
Aansluitterminal:
kabelinvoer tot 16mm2 / banaan / spade
Toebehoren:
stoffen front met magnetische bevestiging
Afmetingen in mm: hoogte: 359
breedte: 208
diepte: 275
Gewicht: ca. 8,2 kg
Uitvoeringen:
noten/zwart, licht eiken/wit
Garantie: 5 jaar
 • Geweven 160 mm Aramide-vezel woofer met gegoten aluminium chassis
 • 25 mm zijden dome tweeter met een frequentiebereik tot 35.000 Hz
 • Geoptimaliseerde Wide-Dispersion waveguide en grill
 • Verstevigde behuizing
 • Lage crossover-frequentie van 2.200 Hz
 • Hoogwaardig wisselfilter met 11 componenten
 • Stevige vergulde aansluitterminals
 • Tweezijdig gewelfde basreflexpoort
 • Magnetische bevestiging van de front grill
 • MDF behuizing (CARB2)
 • Stijlvolle afwerking

Leverbaar in 2 uitvoeringen

Licht eiken met satijn witte frontbaffle of noten met satijn zwarte frontbaffle. Beiden met grijs gemêleerde grill.

Debut Reference DBR62 monitorluidspreker reviews

Phil Wright
Darko.audio

“Als u van de Debut 2.0 DB62 houdt, zult u van de referentieversie gaan houden. Daar krijg je geen spijt van. De echte verrassing hier was hoe goed de Reference het deed ten opzichte van de vijf keer duurdere Graham LS6. De LS6 doet alles net iets beter, maar als ik ooit (weer!) kleiner moet, weet ik waar ik moet zijn. Met de Debut Reference heeft Andrew Jones het opnieuw geflikt. Een onmisbare luidspreker voor iedereen die in en rond deze prijs winkelt. En als het net te kostbaar wordt, overweeg dan misschien een compromis elders in de afspeelketen. Later zul je blij zijn om die beslissing.

Lees volledige review →
Sander van der Heide
HVT Magazine

De referentie voor alle instapmodellen. Oftewel, dit zijn de ideale instap hifi-luidsprekers. Je wordt voor een laag bedrag getrakteerd of liever gezegd, zoet gemaakt, met een kwaliteit die ver boven de prijs uitsteekt. Tevens zullen alle hardware fabrikanten ELAC dankbaar zijn, want elke kleine upgrade in je set-up ga je merken.

Lees volledige review →
Torsten Pless
Modernhifi.de

“Met de DBR62 doet Elac er nog een schepje bovenop ten opzichte van de klassieke Debut-luidsprekers, maar behoudt hun basiskenmerken. Hier komt een uitstekende prijs-prestatieverhouding een en frisse uitstraling samen. Veelzijdig inzetbaar – in ruimte en klank. Onze referentie luidspreker voor € 500,-.

Lees volledige review →
Steve Guttenberg
AudioPhiliac
Geoffrey Vanhouwart
Alpha-audio.nl

De Elac Debut Reference DBR62 kost een pak meer dan de Debut 2.0 en komt hierdoor in een prijsklasse terecht waar de concurrentie moordend is. Toch denken we dat deze luidspreker een waardevolle toevoeging is in dit segment. Hij ziet er niet alleen een pak fraaier uit, hij klinkt ook gewoon beter. De vele aanpassingen bieden overigens nog andere voordelen. De DBR62 is nu gemakkelijker te plaatsen, kan luider spelen zonder vervorming en heeft een beter frequentiebereik. Luistermoeheid krijgt geen kans bij deze luidspreker en alle genres komen mooi door. Een echte allrounder dus!

Lees volledige review →
Dieter Pfeil
Lite-magazine.de

“De DBR62 behoort tot de luidsprekers, waar je plezier aan beleefd. Dit geldt voor het uitzien, het geluid en ook voor de portemonnee. Met betrekking tot de plaatsing is echter een beetje behendigheid vereist. Een klein stukje van de muur, vond ik persoonlijk de weergave het beste. Op een afstand van ongeveer 40 centimeter speelt de DBR62 strak en levert een indrukwekkende, diepe bas. Licht ingedraaid naar de luisterpositie biedt het ook een zeer realistische en geloofwaardige ruimtelijke weergave. Bovendien is er sprake van een zeer goede materiaalkwaliteit en een onberispelijke afwerking. En de Elacs hoeven zich qua design en uitrusting ook niet te verbergen. Dit alles is al beschikbaar voor ongeveer 500 euro – voor het paar natuurlijk. Qua prijs is deze luidspreker naar mijn mening echt een hit!

Lees volledige review →