Uni-Fi Reference-serie

ELAC biedt zoveel mogelijk opties om aan al uw wensen te voldoen op het gebied van esthetisch design, geluidskwaliteitniveau en natuurlijk uw budget. Daarmee is de Uni-Fi Reference een logisch vervolg op de Uni-Fi 2.0 serie. Het fraaie design, de verstevigde behuizing en nieuwe 13 en 16 cm woofers maken de Uni-Fi Reference serie tot ‘the next level of performance’.

Bekijk producten

De all new Dual Concentric driver

Met zijn grotere tweeter kan de Uni-Fi Reference een veel groter frequentiegebied weergeven dan zijn voorganger. Zo sluit de tweeter naadloos aan bij de woofer voor de middentonen. Ook de diameter van de spreekspoel is groter. De aluminium conus heeft daarom een andere vorm gekregen en ook de neodymium magneet is aangepast. Gloednieuw – niets te veel gezegd.

De nieuwe bass driver

De conus uit één stuk, de grotere magneet en de toegenomen stijfheid zorgen voor een betere lineariteit, transparantie en dynamiek van de woofer. Voor de UBR62 monitorluidspreker is zelfs een woofer van 16 cm ingezet. De laagweergave is voor luidsprekers van dit formaat formidabel.

Het oog wil ook wat

De zachte lijnen van het licht gebogen frontbaffle hebben naast hun fraaie verschijning ook als voordeel dat het brekingseffect verder wordt verminderd. Tevens ontstaat een homogener klankbeeld.
De serie is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: noten met zwarte satijnlak en lichteiken met witte satijnlak. Met zijn fraai gevormde basreflexpoort en het tot in de puntjes afgewerkte luidsprekerchassis zullen deze luidsprekers nergens misstaan. Al dan niet voorzien van een magnetische grill.

Verstevigde kast met slim geplaatste basreflexpoort

De behuizing is intern nog verder verstevigd om ongewenste kastresonanties te lijf te gaan. Bij alle modellen is de basreflexpoort aan de voorzijde geplaatst, zodat de luidsprekers dicht tegen de achterwand geplaatst kunnen worden. Bijgeluiden door luchtverplaatsing worden zo ook vermeden.