Navis-serie

De primaire taak van een actieve luidspreker is geluid versterken en optimaal weergeven. Daarom heeft elke ELAC Navis-luidspreker een zeer krachtige versterker met in totaal 300W aan vermogen. Het laag wordt voorzien van een 160W BASH, het midden met 100W BASH en het hoog met 40W Klasse AB versterker. Het volledige analoge signaalpad zorgt ervoor dat de Navis beter gaat presteren al naar gelang de kwaliteit van de audiobron.

Bekijk producten

De weergevers

Navis luidsprekers zijn 3-wegsystemen waarin het Dual-Concentric chassis – een middentoner met verzonken tweeter voor de hoge tonen – het middelpunt vormt. Deze werkt als een soort hoorn die het brekingseffect van een luidsprekerfront voorkomt. Dit hoorneffect wordt verder versterkt door het gebogen front met afgeronde hoeken. Deze afstraalkarakteristiek zorgt voor een grote ‘sweet spot’: een grote luisterzone waarin meerdere personen optimaal kunnen genieten van het prachtige klankbeeld.

Flexibiliteit en toekomst zeker

De Navis-luidsprekers verouderen niet, omdat er geen audiobronnen in zijn ondergebracht die de tand des tijds op termijn niet kunnen doorstaan. De twee analoge audio-ingangen (RCA en XLR) maken het mogelijk om een willekeur aan audiobronnen (voorversterkers, streamers, muziekservers, all-in-ones, etc.) te combineren met Navis. Zolang ze maar voorzien zijn van een variabele analoge uitgang. U bepaalt zelf de uiteindelijke kwaliteit en functionaliteit.

Volledig analoog signaalpad

Via de RCA en XLR-ingangen is er sprake van volledig analoge input en output. Er wordt een actief analoog wisselfilter toegepast. Alleen bij wireless connectie gaat het inkomende signaal via een interne da-converter. Het ontwerp zorgt samen met hoogwaardige componenten, zoals Burr Brown OpAmps, voor een hoge signaalruisverhouding en een extreem lage ruisdrempel van minder dan 100 microvolt.

Draadloze verbinding

Met de optionele ELAC Air-X2 Wireless Transmitter of Discovery Connect DS-C101 kan een draadloze verbinding tussen de gekozen audiobron en de Navis-luidsprekers tot stand worden gebracht.