Debut Reference-serie

De Debut Reference-serie borduurt voort op de succesvolle Debut 2.0-lijn, die ontworpen werd met een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding als doel. Ontwerper Andrew Jones legde zijn prioriteiten bij (1) het luidsprekerchasis, (2) het wisselfilter en (3) de behuizing. Ondanks het succes van de Debut 2.0 kwam er steeds meer vraag naar een opgewaardeerde serie met een aantrekkelijkere behuizing. Uiteindelijk leidde dit tot de ELAC Debut Reference-serie, waarbij elk onderdeel een upgrade heeft gekregen.

Bekijk producten

De tweeter

De tweeter heeft een gewijzigde waveguide en een nieuwe grill, waardoor de afstraalkarakteristiek is verbeterd.

De woofer

Door een nieuw gegoten aluminium chassis in te zetten, is deze beter opgewassen tegen de zware magneet die aan de woofer ‘hangt’. Resonanties worden zo verder onderdrukt.

Het wisselfilter

Het wisselfilter is volledig opnieuw ontworpen. Door de inzet van extra componenten (11) is het frequentieverloop nog vlakker.

De behuizing

Door een stijvere frontbaffle en betere verstevigingen in de kast, is er sprake van minder kastresonantie en kleuring. De nieuw ontworpen basreflex poort is stiller en zorgt voor meer dynamiek in de laagweergave. Het uiterlijk is door een betere kwaliteit vinyl, gespoten frontbaffle, afgeronde hoeken en een fraai gevormde basreflex poort de meest in het oog springende opwaardering. Door de magnetische frontbevestiging zien de ELAC Reference modellen er ook zonder grill strak uit.