Vela 2.0-serie

Met de nieuwe luidsprekerserie VELA 2.0, het Latijnse woord voor ‘zeil’, grijpt ELAC terug naar haar maritieme roots. In het Duitse Kiel, waar ELAC nog altijd gevestigd is, wordt zeilen met de paplepel ingegoten. De VELA 2.0-serie is de doorontwikkeling van Vela-serie met als belangrijkste technologische vernieuwing de inzet van de ELAC JET 6 ribbon-tweeter.

Bekijk producten

JET6! Upgrade van de mooiste ribbon-tweeter

Sinds de oorspronkelijke introductie in 1995 heeft ELAC voortdurend gezocht naar innovaties om de JET ribbon-tweeter te verbeteren. In 2023 brengt ELAC met de JET 6 uit, de vijfde generatie van deze ribbon-tweeter. Voor de JET 6 is een compleet nieuwe layout van aluminium foliebanen en frontplaat ontwikkeld, wat resulteert in een verbeterde lineaire respons in het frequentiebereik, minder vervorming en een lagere resonantiefrequentie. Deze laatste verbetering biedt aanzienlijke voordelen bij het optimaliseren van het crossover-filter tussen de ribbon-tweeter en de woofer. Voor meer informatie over de JET ribbon-tweeter nodigen wij u uit ons BLOG te bezoeken.

De woofer als masterpiece

De VELA-luidsprekers beschikken over een geheel nieuwe woofer die speciaal is ontwikkeld voor een superieure midden- en laagweergave. Deze innovatieve ELAC eXtended Range woofer met een Aluminium Sandwich kristalconus is verder geoptimaliseerd om een ongeëvenaarde ‘high energy’ transiëntweergave en dynamiek te leveren. Deze krachtige woofer garandeert een natuurlijke en transparante reproductie van het middengebied en levert tevens een uitzonderlijk muzikale basweergave. De opmerkelijk gestaffelde en gedefinieerde lage tonen zijn een kenmerkend handelsmerk van ELAC.

Schoonheid zit hem in details

“Het design van de VELA 2.0-serie kan het best worden beschreven als elegant en stijlvol. Het gebruik van afgeronde vormen in plaats van scherpe 90°-hoeken draagt bij aan een akoestisch ideaal. Het gebogen front minimaliseert reflecties van geluidsgolven, en de dubbel gewelfde downfiring basreflexpoort is naadloos geïntegreerd in de aluminium sokkel voor zowel functionaliteit als esthetiek. Als extra optie kunnen ronde of rechthoekige magnetische metalen grils worden toegevoegd om de luidsprekerchassis af te dekken.”