Varro subwoofer-serie

ELAC mag het zeggen. Alle ingezette technologie in de subwoofers van woofer, versterker tot en met de vernieuwde SUB CONTROL 3.0 App zijn ontworpen door ELAC zelf. Een nieuwe generatie BASH- versterkers zijn de aansturende kracht. Daarnaast zijn er in de Reference en Dual-Reference modellen voor het eerst de ELAC Aluminium-Sandwich conussen ingezet in combinatie met de allernieuwste ELAC HEX surround technologie. De twee topmodellen DS1000 en DS1200 zijn ontworpen rond het Impulse Compensated Design principe.

Bekijk producten

Geavanceerde Bluetooth bediening

Vrijwel alle ELAC subwoofers, herkenbaar aan bovenstaand icoon, zijn eenvoudig te bedienen met een gratis app (Android en iOS). Vanaf uw luisterpositie kunt u met uw smartphone of tablet de fijnafstemming van alle instellingen uitvoeren. En het mooiste is: er is geen gecompliceerde netwerkverbinding nodig, want de verbinding tussen subwoofer en smartphone of tablet komt tot stand via BLE (Bluetooth Low Energy).

Auto Room EQ

Het handmatig goed afregelen van een subwoofer is geen eenvoudige opgave. ELAC ontwikkelde Auto Room EQ om dit probleem te tackelen. Via de ingebouwde microfoon van een smartphone of tablet kan de subwoofer automatisch worden afgeregeld. De app meet de geluidssterkte, het frequentiebereik en reflecties in de ruimte, waarna de subwoofer optimaal wordt aangepast. Daardoor is de plaatsing van de subwoofger veel minder kritisch. Tevens zijn vier preset-opties vast ingesteld: Flat, Music, Movie en Night. Er kunnen met de app maximaal drie subwoofers in een ruimte worden ingeregeld. Met gebruik van de app kan een subwoofer ook “handmatig” naar eigen wens worden ingesteld.
Voor meer informatie over het instellen van de subwoofer met de ELAC app verwijzen wij u naar dit blogonderwerp.

BASH® tracking versterkers

Alle ELAC subwoofers maken gebruik van de BASH® (Bridged Amplifier Switching Hybrid) versterkertechnologie. Deze versterkerschakeling gebruikt een modulerende schakelende voeding die is gekoppeld aan een conventionele klasse A/B-versterker.
De voeding schakelt meer dan 400.000 keer per seconde en volgt het inkomende audiosignaal nauwkeurig. Zo krijgt de klasse A/B-versterker exact het voltage dat hij op dat moment nodig heeft (plus een beetje extra) om de dynamiek van muziek en film optimaal te kunnen weergeven. Deze werkwijze haalt het meeste rendement uit de versterker en werkt tegelijkertijd ongekend efficiënt, wat resulteert in een laag energieverbruik.

DSP (Digital Signal Processor)

Er wordt gebruik gemaakt van een dual 28-Bit DSP met een masterclock frequentie van 147mHz om audiosignalen met hoge nauwkeurigheid en minimale latentie te verwerken.