ELAC subwoofers

Een subwoofer is essentieel in een home-cinema systeem of stereoset. Vaak wordt gedacht dat een subwoofer synoniem staat voor ‘veel laag’. Maar in laagweergave dient definitie hoorbaar te zijn die informatie toevoegt aan het geluidsspectrum. Juist dat mag u verwachten van de ELAC subwoofers. Strakke laagweergave met definitie, precies zoals het hoort bij stereo-muziekweergave of het effectlaag bij home-cinema. Natuurlijk optimaal en automatisch ingeregeld met de ELAC Sub Control 2.0 app.

Meer informatie

Alle subwoofers

Geavanceerde Bluetooth bediening

ELAC bluetooth

Vrijwel alle ELAC subwoofers, herkenbaar aan bovenstaand icoon, zijn eenvoudig te bedienen met een gratis app (Android en iOS). Vanaf uw luisterpositie kunt u met uw smartphone of tablet de fijnafstemming van alle instellingen uitvoeren. En het mooiste is: er is geen gecompliceerde netwerkverbinding nodig, want de verbinding tussen subwoofer en smartphone of tablet komt tot stand via BLE (Bluetooth Low Energy).

Auto EQ

Het handmatig goed inregelen van een subwoofer is geen eenvoudige opgave. ELAC ontwikkelde Auto EQ om dit probleem te tackelen. Via de ingebouwde microfoon van een smartphone of tablet kan de subwoofer automatisch worden ingeregeld. De app meet de geluidssterkte, het frequentiebereik en reflecties in de ruimte, waarna de subwoofer optimaal wordt aangepast. Tevens zijn vier preset-opties vast ingesteld: Normal, Music, Cinema en Night. Er kunnen met de app maximaal twee subwoofers in een ruimte worden ingeregeld.

Voor meer informatie over het instellen van de subwoofer met de ELAC app verwijzen wij u naar dit document.

Met gebruik van de app kan een subwoofer ook “handmatig” naar eigen wens worden ingesteld.

BASH® tracking versterkers

Alle ELAC subwoofers maken gebruik van de BASH® (Bridged Amplifier Switching Hybrid)  versterkertechnologie. Deze versterkerschakeling gebruikt een modulerende schakelende voeding die is gekoppeld aan een conventionele klasse A/B-versterker.

De voeding schakelt meer dan 400.000 keer per seconde en volgt het inkomende audiosignaal nauwkeurig. Zo krijgt de klasse A/B-versterker exact het voltage dat hij op dat moment nodig heeft (plus een beetje extra) om de dynamiek van muziek en film optimaal te kunnen weergeven. Deze werkwijze haalt het meeste rendement uit de versterker en werkt tegelijkertijd ongekend efficiënt, wat resulteert in een laag energieverbruik.

Impulse Compensated Design

Het summum onder subwoofer designs is Impulse Compensated Design (ICD), ook wel Push-Push/Pull-Pull genoemd. Bij dit principe worden woofers tegenover elkaar geplaatst en via een metalen versteviging met elkaar verbonden. Eventuele vibraties of resonanties, die bij een enkele driver configuratie zouden kunnen ontstaan, worden door deze opstelling geëlimineerd.

Een extra voordeel is dat de versterker dankzij de BASH® technologie geen laagdoorlaatfilter nodig heeft. Hierdoor heeft de versterker meer ‘grip’ op de woofer. Audiofiele laagweergave voor hifi en home-cinema; strak, gedefinieerd en gecontroleerd.

ELAC subwoofers in het echt ervaren of persoonlijk advies?

Laat uw persoonlijke gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak bij één van onze dealers.

    Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden.