Solano-serie

De inzet van topklasse luidsprekerchassis en de fraai afgewerkte compacte behuizing van zowel de monitor, vloerstaande als centerluidspreker, maken de Solano tot een typische ELAC-luidspreker. Grote prestaties in een verrassend kleine behuizing. Met verschillende opties om de luidsprekers naar eigen wens optimaal te kunnen plaatsen, denkt Solano met u mee.

Bekijk producten

Compacte behuizing

ELAC-luidsprekers zijn in verhouding tot het geboden klankbeeld uiterst compact. Dit komt door de inzet van solide, resonantiearme behuizingen en uiterst hoogwaardige luidsprekerunits. Samen met de mooie hoogglans afwerking en de solide aluminium sokkel, stralen de Solano-modellen klasse uit. Optioneel kunnen ronde metalen grills worden bijgeleverd om het luidsprekerchassis af te dekken.

Parel onder de tweeters

Alle Solano-modellen hebben de wereldbekende ELAC Jet 5 ribbon tweeter aan boord. Deze handmatig geproduceerde ribbon tweeter heeft een frequentiebereik tot 50.000 Hz en biedt daardoor een bijzonder ruimtelijke plaatsing en een doorzichtig klankbeeld. Luistermoeheid zal met deze tweeter nooit optreden.

De AS aluminium sandwich conus

De Aluminium Sandwich conus is een combinatie van een uit verschillende diktes bestaande papieren conus, met daarop bevestigd een geanodiseerd aluminium membraan. Een sterke magneet maakt samen met het stijve aluminium chassis het plaatje af. Deze ‘AS’ techniek is door ELAC ontwikkeld als perfecte match met de Jet 5 tweeter en geeft een indrukwekkende laagweergave.

Alle modellen in deze serie