Uni-Fi 2.0-serie

De ‘originele’ Uni-Fi serie kreeg ten tijde van de introductie in 2016 lovende recensies over de geluidskwaliteit. Maar wat echt opviel, was de inzet van een Dual Concentric driver. Ongekend in deze prijsklasse. De nieuwe ELAC Uni-Fi 2.0 serie gaat nog een stap verder en is doorontwikkeld op alle details. Nieuwe drivers, nieuw scheidingsfilter en een verbeterde kastconstructie. Daarnaast is de impedantie nu 6 Ohm in plaats van 4 Ohm.

Bekijk producten

De all new Dual Concentric driver

Door de inzet van een tweeter met een grotere diameter kan een veel groter frequentiegebied worden weergegeven. Zo sluit de tweeter naadloos aan bij de woofer voor de middentonen. Ook de diameter van de spreekspoel is groter. Daarom heeft de aluminium conus een andere vorm gekregen en is ook de neodymium magneet aangepast. All new – niets te veel gezegd.

De nieuwe bass driver

Doordat de nieuwe midrange driver nu doorloopt tot wel 200Hz, hoeft de bassdriver een kleiner frequentiegebied weer te geven dan voorheen. De gewijzigde aluminium conus uit één stuk, de grotere magneet en toegenomen stijfheid zorgen voor een betere lineariteit, transparantie en dynamiek.

Hoogwaardig scheidingsfilter

Onderscheidend in deze prijsklasse is het ingewikkelde en van hoogwaardige componenten voorziene wisselfilter. Samen met de nieuwe chassis zorgt het wisselfilter voor verbeterde lineariteit en integratie van de drivers. De precieze 6 Ohm impedantie maakt dat de ELAC Uni-Fi 2.0 luidsprekers met relatief eenvoudige versterkers goed zijn aan te sturen.

Stijve kast met gewijzigde basreflexpoort

Door een slankere vorm en interne verstevigingen is de kast veel stijver geworden. Dit is een belangrijke voorwaarde om ongewenste kastresonanties tegen te gaan. Bij de monitor– en centerluidspreker uit de Uni-Fi 2.0 serie is de basreflexpoort aan de voorzijde geplaatst, zodat de luidsprekers nu dichter tegen de achterwand geplaatst kunnen worden.