Vela-serie

Met de nieuwe luidsprekerserie VELA, het Latijnse woord voor ‘zeil’, grijpt ELAC terug naar haar maritieme roots. In het Duitse Kiel, waar ELAC nog altijd gevestigd is, wordt zeilen met de paplepel ingegoten. De VELA-serie is de doorontwikkeling van de 400-serie, die 5 jaar in productie is geweest.

Bekijk producten

Het design

Elegant en stijlvol: zo laat het design van de VELA-serie zich het beste omschrijven. Door de afwezigheid van 90°-hoeken in de kast wordt akoestisch gezien het ideaal benaderd. Het afgeronde front minimaliseert afstraalreflecties en de tweezijdig gewelfde downfiring basreflexpoort is functioneel in de aluminium sokkel geïntegreerd. Optioneel kunnen er ronde metalen grills worden bijgeleverd om de luidsprekerchassis af te dekken.

JET 5 ribbon-tweeter.

De JET 5 tribbon-weeter is misschien wel het meest bekende en geprezen luidsprekerchassis van Elac. Het membraan van deze tweeter wordt nog altijd handgevouwen in de Elac fabriek in Kiel. De Elac JET 5 tweeter is bijzonder snel en heeft een enorm frequentiebereik dat tot 50kHz door loopt. Nieuw voor de JET 5 in de Vela is een nieuw gevormde waveguide die ongewenste reflecties via het front van de behuizing minimaliseert.

De woofer als masterpiece

Ook de woofer voor midden- en laagweergave is nieuw ontwikkeld voor de VELA-luidsprekers. De ELAC eXtended Range woofer met Aluminium Sandwich conus is hierbij verder geoptimaliseerd voor betere ‘high energy’ transiëntweergave en dynamiek. De woofer zorgt voor een natuurlijke en transparante weergave van het middengebied, maar ook voor een muzikale basweergave. Deze fraai gestaffelde en gedefinieerde laagweergave is een handelsmerk van ELAC.