Discovery DS-A101 wifi netwerkversterker

DS-A101
De ELAC Discovery DS-A101 is een veelzijdige geïntegreerde versterker, die uitstekende prestaties koppelt aan een ongekende flexibiliteit qua bediening en mogelijkheden.

HIGHLIGHTS

 • Groot vermogen van 2 x 80W (4 Ohm) met BASH-technologie
 • Discovery en Roon Ready
 • Bediening met Android en iOS apps voor tablets en smartphones
 • Dolby Prologic 2.1 voor tv of dvd/BluRay
 • Auto Blend subwoofer inregeling

Gangbare winkelprijs
899,00
(Uit assortiment 04/2024)

Discovery DS-A101 wifi netwerkversterker

Alles over dit product

Ideale partner voor Music Server

De DS-A101 is de ideale partner voor de DS-S101-G Music Server, maar kan ook stand-alone worden gebruikt. Via de router maakt deze versterker via wifi of ethernetverbinding contact met de DS-S101-G of andere Roon servers en Roon Ready producten. U hebt dan toegang tot alle muziek die via deze music server beschikbaar is. U kunt, onafhankelijk van andere gebruikers in huis, zelf bepalen naar welke bron u wilt luisteren. Of het nu gaat om uw NAS, pc, internetradio of een streaming muziekdienst. En u bedient alles comfortabel met de app op uw tablet of smartphone.

Stereoweergave en gebruik als soundbar

De DS-A101 wifi netwerkversterker is voorzien van audio-ingangen (1x analoog en 2x digitaal) en is dus ook geschikt om in ruimtes te plaatsen waar u externe muziekbronnen wilt kunnen aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een tv, cd-speler of een draaitafel.

Voor het aansluiten van uw tv is de DS-A101 uitgerust met een optische ingang. Hij beschikt tevens over Dolby digital decoding en is er voorzien in Lip Sync (denk aan gebruik met Netflix). Speciaal voor Low Frequency Effects kunt u daarom ook een actieve subwoofer op de DS-A101 aansluiten. Het grote voordeel van deze oplossing is dat u geen extra soundbar voor uw tv hoeft aan te schaffen en dat de weergavekwaliteit duidelijk beter is.

Voor een fraaie stereo muziekweergave sluit u twee goede muzikale luidsprekers aan, die niet alleen muziek, maar met de ondersteuning van een subwoofer ook filmgeluid kamerbreed kunnen neerzetten.

BASH versterkertechnologie

Het hart van de DS-A101 is een splinternieuwe BASH Tracking Amplifier, die 2 x 80 Watt levert aan de luidsprekers. Deze nieuwe versterkerschakeling gebruikt een modulerende schakelende voeding die is gekoppeld aan een conventionele klasse A/B-versterker. De voeding schakelt meer dan 400.000 keer per seconde en volgt het inkomende audiosignaal nauwkeurig. Op die manier krijgt de klasse A/B-versterker exact het voltage dat hij op dat moment nodig heeft (plus een beetje extra) om de dynamiek van muziek en film optimaal te kunnen weergeven. Deze werkwijze haalt het meeste rendement uit de versterker, terwijl hij tevens ongekend efficiënt werkt.

Flexibele bediening met uitgekiende apps

De gratis apps van ELAC geven u als gebruiker maximale controle over het systeem. Er is een innovatieve Bluetooth-app voor de bediening van de setup-functies van de versterker. Overzichtelijk, makkelijk en innovatief, met functies die u nergens anders in deze klasse zult vinden.

Auto Blend

Met de Bluetooth app wordt door middel van een smartphone of tablet de weergave van de luidsprekers en de subwoofer gemeten. Zo kan de overnamefrequentie en de fase van de subwoofer optimaal worden ingesteld. Auto Blend zorgt ervoor dat de frequentiecurve onder 200Hz optimaal wordt gecorrigeerd voor een perfecte integratie van luidsprekers en subwoofer.

Leerfunctie voor infrarood afstandsbedieningen

De DS-A101 heeft de mogelijkheid om infraroodcodes van andere afstandsbedieningen te leren. Op die manier kunt u de DS-A101 ook met de afstandsbediening van uw tv of digitale tv-ontvanger bedienen.

Ingangen hernoemen

U kunt elke ingang de naam geven van de aangesloten bron. Deze aangepaste naam verschijnt dan niet alleen op de display in het front van de versterker, maar ook in de app.

Discovery, Roon Ready en andere streaming mogelijkheden

In combinatie met de ELAC Discovery Music Server DS-S101, Roon servers van andere merken of Roon software geïnstalleerd op een computer, wordt de DS-A101 gezien als een Roon Endpoint waar muziek naar toe gestreamd kan worden. Daarnaast ondersteunt de DS-A101 Spotify Connect, AirPlay en DNLA. HIj is tevens voorzien van een Bluetooth ontvanger.

Discovery serie

Ontdek een wereld aan nieuwe muziek met ELAC Discovery. Gebruik de producten stand-alone of laat uw Discovery dienst doen als Roon Ready endpoint in combinatie met de DS-S101-G Music Server.

Vermogen:
2 x 80 Watt aan 4 Ohm (bij 1kHz, 2 kanalen uitgestuurd)
2 x 40W aan 8 Ohm (bij 1 kHz, 2 kanalen uitgestuurd)
2 x 70W aan 2 Ohm (bij 1 kHz, 2 kanalen uitgestuurd)
Maximaal vermogen:
120W aan 4 Ohm (bij 1 kHz, 1 kanaal uitgestuurd)
65W aan 8 Ohm (bij 1 kHz, 1 kanaal uitgestuurd)
170W aan 2 Ohm (bij 1 kHz, 1 kanaal uitgestuurd)
Vervorming:
0,07% bij 70W aan 4 Ohm
0,03% bij 40W aan 4 Ohm
Signaal/ruisverhouding:
101 dB (digitale uitgang)
Frequentiebereik:
20Hz – 40 kHz +/- 1,8 dB
Connectie met netwerk:
draadloos Wifi en vaste ethernet aansluiting
Ingangen:
1 x analoog (RCA)
Digitale ingangen:
1 x Coaxiaal (RCA) (t/m 24bit/192kHz)
1 x Optisch (t/m 24bit/96kHz)
Bluetooth aptX
Uitgangen:
1 paar luidspreker-terminals
subwoofer (RCA)
pre-out (2 x RCA), variable analoge uitgang
Opgenomen vermogen:
5,45W (zonder signaal)
0,86W in standby
Afmetingen (BxHxD):
214 x 60 x 315 mm (incl. voeten, knoppen en aansluitbussen)
Gewicht: ca. 2,2 kg
 • Groot vermogen van 2 x 80W (4 Ohm) met BASH-technologie
 • Discovery en Roon Ready
 • Bediening met Android en iOS apps voor tablets en smartphones
 • Dolby Prologic 2.1 voor tv of dvd/BluRay
 • Auto Blend subwoofer inregeling
 • Wifi netwerk verbinding
 • Vaste netwerkaansluiting
 • Lip Sync instelbaar
 • ABC™ Technology ruimte equalisatie
 • Bluetooth ontvanger
 • Ondersteuning Spotify Connect, AirPlay en DNLA
 • Drie audio-ingangen: 1x analoog en 2x digitaal optisch en coaxiaal (24bit/192kHz)
 • Pre-out voor aansluiten externe versterker of actieve luidsprekers
 • Aansluitingen voor luidsprekers en subwoofer
 • Leerbare afstandsbediening

Discovery DS-A101 wifi netwerkversterker reviews

Thomas Kirsche
Likehifi.de

Natuurlijk kan de DS-A101 niet concurreren met high-end versterkers, daarvoor mist deze op sommige plaatsen wat warmte en muzikaliteit, maar we willen een apparaat van 899 euro niet vergelijken met een versterker van 10.000 euro. De ELAC DS-A101-G is uitstekend in zijn klasse en zelfs een uitdager voor drie keer zo dure apparaten. Helaas heeft hij geen hoofdtelefoonaansluiting. Dat hadden we nog graag gewenst om het apparaat perfect te maken.

Lees volledige review →
Jamie Biesemans
Hifi.nl

Het grote pluspunt van de ELAC DS-A101-G is zijn combinatie van compacte vorm en veel slimme functies die je elders niet vaak vindt. Roon-compatibiliteit is een absoluut een grote troef voor muziekliefhebbers, zeker aan dit prijspunt waar weinig Roon-compatibele producten zijn. Maar er zijn ook voldoende andere (main)streamingopties. Het is een versterker dat goedklinkende 2.1-opstellingen heel eenvoudig maakt én de interessante extra’s op tv-vlak maken de ELAC zeer handig onder het grote scherm in de woonkamer.

Lees volledige review →
Torsten Pless
Modernhifi.de

Voorbij zijn de dagen dat geweldig geluid uitsluitend uit grote versterkers kon komen. Met slimme technologie zoals de BASH eindversterkers en akoestische aanpassing via een app voor smartphones, bewijst ELAC opnieuw zijn expertise op het gebied van ontwikkeling. App en versterker zijn modern, vloeiend en intuïtief in gebruik.

Lees volledige review →