Carina BS 243.4 monitorluidspreker

De Carina BS 243.4 monitorluidspreker is mooi compact en makkelijk plaatsbaar dankzij de downfiring poort aan de onderzijde. De bassreflexpoort is tweezijdig gewelfd en minimaliseert mogelijk hoorbare luchtstromen die kunnen ontstaan bij afspelen op hoog volume.

HIGHLIGHTS

 • ELAC JET gevouwen ribbon tweeter
 • Aluminium curvature woofer
 • Downfiring poort in de sokkel
 • Solide Bi-wiring luidsprekerterminals

Gangbare winkelprijs
549,00
per stuk

Carina BS 243.4 monitorluidspreker

Alles over dit product

Solide plaatsing

De trapeze-achtige vorm maakt het visuele oppervlak van deze luidspreker nog kleiner. De onderkant van de sokkel is in zijn geheel voorzien van rubber om beschadiging van de ondergrond te voorkomen. In de sokkel zijn vier draadbussen (M5) aangebracht. De luidspreker kan daarmee stevig worden vastgezet op de optioneel leverbare luidsprekervoet LS 60. Deze verbinding zorgt voor een grote stabiliteit en verhindert het ontstaan van resonanties. De Carina BS 243.4 wordt zonder gril geleverd. Optioneel is een ronde magnetische grilset leverbaar.

Carina-serie

De Carina-serie is een doorontwikkeling van ELAC’s 240-serie. Fris uiterlijk, warm geluid; de nieuwe Carina is voorbestemd om de reputatie van ELAC in deze klasse verder uit te bouwen.

Type:
2-weg basreflex, downfiring
Behuizing:
MDF met geïntegreerde aluminium sokkel
Frequentiebereik: 46 – 30.000Hz
Luidsprekerchassis:
hoog: JET ribbon-tweeter met waveguide
midden/laag: 1 x 132 mm Ø aluminium curvature woofer
Crossover-frequentie: 2.700 Hz
Impedantie: 6 Ohm
Minimale impedantie: 4,8 Ohm
Gevoeligheid:
85 dB, gemeten bij 2,83 volt (amp output) op 1 meter
Belastbaarheid: piek 100 Watt
Aanbevolen versterkervermogen: 30 – 150 Watt
Aansluitterminal:
Bi-wiring en Bi-amping, kabelinvoer / banaan / spade
Toebehoren:
set vergulde jumpers
Optioneel: standaard LS 50
set metalen ronde magnetische grils
Afmetingen in mm: hoogte: 319
breedte: 216
diepte: 245
Gewicht: ca. 6,7 kg
Uitvoeringen:
Satijn lak wit en zwart
Garantie: 5 jaar
 • ELAC JET gevouwen ribbon tweeter
 • Aluminium curvature woofer
 • Downfiring poort in de sokkel
 • Solide Bi-wiring luidsprekerterminals
 • Vergulde terminals en jumpers
 • Onderzijde sokkel voorzien van rubber
 • Draadbussen in de sokkel ter bevestiging
 • Afwerking in satijn lak

Leverbaar in satijnlak wit of zwart

Meer over deze serie: Carina-serie

Bekijk deze serie

Carina BS 243.4 monitorluidspreker reviews

Herb Reichert
Stereophile.com

‘De nieuwe Carina BS243.4-luidspreker van Elac klonk verfijnder dan elke luidspreker met een vergelijkbare prijs die ik ken. De grootste deugd van de op de standaard gemonteerde Elac is echter de supersoepele octaaf-tot-octaaf-balans.Tijdens mijn beoordelingsproces drong het woord elegant zich steeds aan me op. Bravo, Andrew en Elac

Lees volledige review →
Mattias Frengler
Hifi-journal.de

Over het algemeen zou elke muziekliefhebber met audiofiele ambities aan zijn trekken moeten komen met de BS 243.4, of het nu gaat om geluid of optiek. Met een stukprijs van 499 euro beweegt ELAC Carina BS 243.4 in een realistisch prijssegment en krijg je veel waar voor je geld. Voor ons een absoluut topproduct.

Lees volledige review →
Neil Gader
TheAbsoluteSound.com

Een kleine behuizing en gemakkelijke plaatsing, zoals de compacte tweeweg-monitoren Carina BS243.4, brengen een complexe dans tussen klankbalans en gemak met zich mee. Bepaalde referentiekaders liggen vaak net buiten hun bereik. Maar het is bijna onverklaarbaar dat, met de juiste inspanningen van een ontwerper, er een soort sonische alchemie optreedt, en ze gewoon op een veel hoger niveau spelen dan de specificaties doen vermoeden.

Lees volledige review →
Jamie Biezemans
Lite-magazin.de

Ben je op zoek naar boekenplankspeakers die veel inzicht bieden in het fijne detail van muziek zonder daarbij tekort te schieten qua basprestaties? Dan is de Carina BS243.4 zeker een te onderzoeken optie. Het slimme design met een opening aan drie zijden zorgt voor een verrassend volwassen laag, ook als de volumeknop niet echt ver opengedraaid is. De echte ster is echter die JET-tweeter, die deze ELAC-boekenplankspeaker behoorlijk wat audiofiele kwaliteiten geven. En dat in een prijsklasse waar je dat niet meteen verwacht.