Carina FS 247.4 vloerstaande luidspreker

De Carina FS 247.4 biedt een grote dynamiek, diepe laagweergave en een hoge belastbaarheid. De vloerstaander is voorzien van een downfiring basreflex poort. Gezien de grote luchtverplaatsing die de woofers teweegbrengen, is er tevens een tweede kleinere reflexpoort aan de achterzijde aangebracht om mogelijke bijgeluiden te voorkomen. Plaatsing van de luidspreker kort op de achterwand blijft daardoor mogelijk.

HIGHLIGHTS

 • ELAC JET gevouwen ribbon tweeter
 • Aluminium curvature woofers
 • Downfiring poort in de sokkel
 • Solide Bi-wiring en Bi-amping luidsprekerterminals

Gangbare winkelprijs
1.099,00
per stuk

Carina FS 247.4 vloerstaande luidspreker

Alles over dit product

Stabiele plaatsing

De sokkel is aan de voor- en achterzijde breder gebouwd, wat samen met de meegeleverde spikes en schotels voor meer stabiliteit zorgt en de kans op omvallen verkleint. Daarnaast zorgen de spikes voor ontkoppeling van de vloer en een betere weergave van met name de lage tonen. Bijkomend voordeel is dat contactgeluiden vrijwel nihil zijn.

Slanke verschijning

De FS 247.4 is op zich al een slanke verschijning. De trapeze-achtige vorm maakt het visuele oppervlak van deze luidspreker zelfs nog kleiner. De FS 247.4 is voorzien van Bi-wiring/Bi-amping luidsprekerterminals. Ter overbrugging worden vergulde jumpers meegeleverd. Om het karakter van deze moderne luidspreker te accentueren, is deze niet voorzien van een gril. Optioneel is een ronde magnetische grilset leverbaar.

Carina-serie

De Carina-serie is een doorontwikkeling van ELAC’s 240-serie. Fris uiterlijk, warm geluid; de nieuwe Carina is voorbestemd om de reputatie van ELAC in deze klasse verder uit te bouwen.

Type:
2½-weg basreflex, downfiring
Behuizing:
MDF met geïntegreerde aluminium sokkel
Frequentiebereik: 34 – 30.000Hz
Luidsprekerchassis:
hoog: JET ribbon-tweeter met waveguide
midden/laag: 2 x 132 mm Ø aluminium curvature woofer
Crossover-frequentie: 1.000 / 2.700 Hz
Impedantie: 6 Ohm
Minimale impedantie:
4,8 Ohm bij 260 Hz
Gevoeligheid:
87 dB, gemeten bij 2,83 volt (amp output) op 1 meter
Belastbaarheid: piek 120 Watt
Aanbevolen versterkervermogen: 30 – 250 Watt
Aansluitterminal:
Bi-wiring en Bi-amping, kabelinvoer / banaan / spade
Toebehoren:
4 spikes met onderlegschotels
set vergulde jumpers
Afmetingen in mm: hoogte: 1070
breedte: 216
diepte: 245
Gewicht: ca. 16,4 kg
Garantie: 5 jaar
Optioneel: set metalen ronde magnetische grils
 • ELAC JET gevouwen ribbon tweeter
 • Aluminium curvature woofers
 • Downfiring poort in de sokkel
 • Solide Bi-wiring en Bi-amping luidsprekerterminals
 • Vergulde terminals en jumpers
 • Stabiele sokkel
 • Spikes en schotels meegeleverd
 • Afwerking in satijn lak

Leverbaar in satijnlak wit of zwart

Meer over deze serie: Carina-serie

Bekijk deze serie

Carina FS 247.4 vloerstaande luidspreker reviews

Jamie Biesemans
Hifi.nl

De slanke, moderne vormgeving en de makkelijke plaatsing maken deze Carina’s meteen interessant voor woonkamers waar je niet kunt gaan voor een optimalere plaatsing verder van de muur. Ook in kleinere ruimtes en aan lagere volumes presteren ze door hun design goed. De JET-tweeter maakt de Carina FS247.4 een luidspreker die veel inzicht geeft en je nieuwe dingen in bestaande tracks laat ontdekken, maar zonder vermoeiend te worden.

Lees volledige review →
Torsten Pless
Modernhifi.de

Globalisering gaat ook niet aan hifi voorbij. ELAC overschrijdt grenzen met de Carina FS 247.4. Competentie ontmoet ervaring, ontmoet ook kostenreductie. Sceptici worden uit de droom geholpen en nieuwkomers zijn blij met een eersteklas luidspreker van slanke gestalte. Graag meer!

Lees volledige review →
Matthias Frengles
Hifi-journal.de

Diegene die op zoek is naar een extreem audiofiele luidspreker met werkelijk neutrale weergave, heeft hem gevonden. Maar de nieuwste vloerstaande luidspreker uit Kiel is niet alleen mooi om naar te kijken, nee, hij klinkt ook nog fantastisch. Het geluidsbeeld overtuigt met een hoog niveau van detail, ruimtelijke afbeelding en stevige punch onderin. Elke audiofiele muziekliefhebber komt niets te kort en krijgt ook nog iets fraais om naar te kijken.