Debut 2.0-serie

De Debut 2.0-serie is de overtreffende trap van zijn Debut-voorganger en werd al bekroond met vele awards. Met de Debut 2.0-modellen kan zowel een fraai stereosysteem als een compleet home-cinema worden samengesteld inclusief center-, atmos- en wandluidsprekers. En vanzelfsprekend ook actieve subwoofers.

Bekijk producten

De tweeter

Intensief onderzoek maakte het mogelijk de crossover-frequentie van de Debut 2.0 tweeter te verlagen van 3.000Hz naar 2.200Hz en het frequentiebereik te verhogen tot 35.000Hz. Deze combinatie is een unicum in deze prijsklasse. De Wide-Dispersion Waveguide zorgt voor meer controle over de richtkarakteristiek van de tweeter. Zo wordt de indirecte hoge tonen weergave door weerkaatsing op de behuizing geminimaliseerd. Al deze technieken zorgen voor een betere horizontale spreiding en een meer dynamische, transparante en ruimtelijke weergave.

De woofer

De combinatie van een nieuwe weefwijze en een vernieuwde coating en lijmproces zorgen voor grotere stijfheid en demping van de conus. Dit heeft een vlakker frequentieverloop in de hogere frequenties als gevolg. Hierdoor is ook de filtering voor de optimale overgang naar de tweeter minder complex. De bijzonder grote magneet en een geventileerde poolkern zorgen samen met de 2-zijdig gewelfde basreflexpoort voor een diepe en zeer dynamische laagweergave.

Eenvoudig te plaatsen

De krachtige 130 mm woofer verplaatst veel lucht, die via de poort naar buiten komt. Monitorluidsprekers worden vaak kort op de achterwand geplaatst. Indien de poort aan de achterzijde wordt geplaatst, kan de luchtstroom zich dan niet vrij verplaatsen. Dit zorgt voor te veel en ongedefinieerd laag. Om dit te voorkomen, is de poort bij monitor- en centerluidsprekers aan de voorzijde geplaatst.