SUB2050 actieve subwoofer met app control

De ELAC SUB2050 subwoofer zet u met Auto EQ vanuit uw luie stoel volledig naar eigen hand met de ingenieuze ELAC Sub Control 2.0 app. Zo hoeft u niet achter uw subwoofer te kruipen om de instellingen aan te passen en kunnen kinderen of stofdoeken de instellingen niet ongewenst wijzigen.

HIGHLIGHTS

 • Instellen en bedienen met gratis Bluetooth (BLE) app
 • Auto EQ voor perfecte inregeling
 • Krachtige 500W BASH®  versterker
 • Veelzijdige aansluitmogelijkheden
 • Fraaie afwerking in satijnlak

Gangbare winkelprijs
1.199,00

SUB2050 actieve subwoofer met app control

Alles over dit product

Stevige behuizing

De behuizing van de SUB2050 heeft een uitgekiende, stevige constructie, die mede bijdraagt aan de resonantievrije basweergave met een opmerkelijk geringe vervorming.

Perfect voor monitor-, satelliet- en vloerstaande luidsprekers

De subwoofer is de ideale partner voor monitorluidsprekers, die van nature beperkingen in de basweergave kennen. En wat dacht u van de Low Frequency Effects in speelfilms? Alleen een krachtige actieve subwoofer is in staat om deze diepste bassen op het gewenste geluidsniveau weer te geven. Daarom is de SUB2050 ook de aangewezen partner voor satellietluidsprekers in een home-cinema-opstelling.

Maar ook in combinatie met vloerstaande luidsprekers is de subwoofer een zinvolle investering. Want zelfs deze luidsprekers zijn vaak niet in staat om de allerlaagste frequenties (tot 19Hz!) weer te geven.

Downfiring

De SUB2050 subwoofer is gebouwd volgens het ‘downfiring-principe’, zodat de plaatsing van de subwoofer minder kritisch is en de basweergave evenwichtig naar alle richtingen wordt verspreid. Een krachtige BASH®  versterker van 500W levert ruim voldoende kracht om samen met de 300mm woofer een stevig en kamerbreed basfundament te verzorgen. Zowel bij stereoweergave als in een home-cinema-opstelling.

Een extra voordeel is dat de versterker dankzij de BASH®  technologie geen laagdoorlaatfilter nodig heeft. Hierdoor heeft de versterker meer ‘grip’ op de woofer. Zo blijft de basweergave altijd strak, gedefinieerd en gecontroleerd.

Bluetooth configuratie

De ELAC SUB2050 is voorzien van Bluetooth, waarmee de subwoofer door middel van een app en de ingebouwde microfoon van uw smartphone of tablet automatisch kan worden geconfigureerd. Meer informatie vindt u hier.

De ELAC SUB Control 2.0 apps zijn gratis te downloaden via de Google Play Store (Android) en de Apple App Store (iOS). Het apparaat dat u gebruikt voor de bediening van de app moet compatibel zijn met  Bluetooth 4.0  (minimaal iOS 7® en Android® 4.x). Vrijwel alle apparaten die vanaf midden 2013 op de markt zijn verschenen, zijn  hiervan voorzien.

ELAC subwoofers

Strakke laagweergave met definitie, precies zoals het hoort bij stereo-muziekweergave of het effectlaag bij home-cinema; dat mag u verwachten van ELAC subwoofers. Natuurlijk optimaal en automatisch ingeregeld met de ELAC SUB Control 2.0 app.

Type:
1-weg actief, woofer in gesloten behuizing
Behuizing:
gesloten, MDF met sokkel
Frequentiebereik: 19 – 180Hz *)
Drivers:
1 x 300 mm Ø, AS conus
Crossover-frequentie:
40 – 150 Hz, traploos instelbaar
Versterkervermogen: 500 Watt
Aansluitingen:
3 x luidspreker (links, center en rechts)
1 x ELAC WL interface (USB-A)
1 x LFE (RCA)
Stroomverbruik:
1 Watt (in standby), maximaal 700 Watt bij volledige uitsturing
Afmetingen in mm:
hoogte: 440 incl. sokkel
breedt: 380
diepte: 380 (397 incl. aansluitterminals)
Gewicht: ca. 22 kg
Toebehoren:
4 zelfklevende siliconendempertjes
netsnoer ca. 1,8 meter
Uitvoeringen:
raadpleeg s.v.p. de actuele prijslijst op deze website
Garantie: 2 jaar
 • Instellen en bedienen met gratis Bluetooth (BLE) app
 • Auto EQ voor perfecte inregeling
 • Krachtige 500W BASH®  versterker
 • Veelzijdige aansluitmogelijkheden, waaronder LFE
 • Fraaie afwerking in satijnlak
 • Downfiring bouwwijze
 • Indrukwekkende 300mm woofer
 • Veelzijdige aansluitmogelijkheden, waaronder LFE
 • Gepatenteerde BASH®  versterkertechnologie
 • Schakelt automatisch in en uit
 • Fraaie afwerking in satijnlak

SUB2050 actieve subwoofer met app control reviews

EISA

‘Geniaal’ vond de EISA organisatie het unieke bedieningsconcept voor subwoofers met App control van ELAC en schonk daarom de begeerde EISA Award 2015/2016 voor HT subwoofers aan ELAC.