Navis ARB-51 actieve/draadloze monitorluidspreker

Voor kleinere ruimtes of daar waar grotere vloerstaande luidsprekers ongewenst zijn, is de compacte Navis ARB-51 monitor geschikt. Ondanks de kleine afmetingen is het dankzij het Dual-Concentric chassis en de woofer een volwaardig 3-wegsysteem.

HIGHLIGHTS

 • Bedrade en draadloze aansturing
 • Totaal vermogen 300W
 • Volledig analoge signaalweg
 • Dual Concentric midden/hoog

Gangbare winkelprijs
1.049,00
per stuk

Navis ARB-51 actieve/draadloze monitorluidspreker

Alles over dit product

Optimale afstemming

Via schakelaars op de achterzijde kan het niveau van de hoge, midden en lage tonen naar eigen behoefte worden aangepast om op de akoestiek van de ruimte te anticiperen.

Optionele luidsprekervoeten

De onderzijde is in zijn geheel voorzien van een zachte foamlaag om krassen te voorkomen. In de bodem zijn ook inslagmoeren aangebracht om de monitor aan de optionele luidsprekervoeten LS 80 te bevestigen. Deze voeten hebben dezelfde kleur (grijs) als de aluminium sokkel van de Navis ARB-51. Er worden geen fronten meegeleverd, deze zijn ook niet optioneel verkrijgbaar.

Navis-serie

Navis luidsprekers zijn 3-wegsystemen waar het Dual-Concentric chassis – een middentoner met verzonken tweeter voor de hoge tonen – het middelpunt vormt. De afstraalkarakteristiek zorgt voor een grote luisterzone waarin meerdere personen optimaal kunnen genieten van het prachtige klankbeeld.

Type:
3-weg basreflex, actief
Behuizing: MDF
Frequentiebereik: 44 – 28.000Hz
Luidsprekerchassis:
hoog: 25mm Ø softdome
midden: 100mm Ø aluminium conus
laag: 130 mm Ø aluminium conus
Crossover-frequenties: 260 /2.200 Hz
Versterkervermogen: totaal: 300W
laag: 160W BASH Klasse AB versterker
midden: 100W BASH KlasseAB versterker
hoog: 40W Klasse AB versterker
Ingangen:
ongebalanceerd RCA
gebalanceerd XLR
wireless Elac Air-X2
Gain /Ingangsgevoeligheid:
RCA -Low 0dBV of 1V.
RCA – High -6dBV of 500mV
XLR – Low +4dBu of 1.23V
XLR – High 0dBu of 775mV
EQ instellingen: hoog -1 / +1 dB
midden -1 / +1 dB
laag -4 / +1 dB
Signaalruisverhouding: 110 dB
Ruisdrempel:
<100 mV (< 60 µV in balance mode)
Netvoeding:
100-120V – 50/60 Hz 2A
220-240V – 50Hz 1A
Toebehoren:
netvoedingskabel ca. 1,8 meter
Optioneel:
LS 80 luidsprekervoeten (inslagmoer M5 in bodem ter bevestiging)
Uitvoering: hoogglans lak
Afmetingen in mm: hoogte: 345
breedte: 189
diepte: 240
Gewicht: ca. 16 kg
Garantie: 2 jaar
 • Bedrade en draadloze aansturing
 • Totaal vermogen 300W
 • Volledig analoge signaalweg
 • Analoge filtering zonder DSP
 • Dual Concentric midden/hoog weergever
 • Bedraad aansluiten via RCA en XLR
 • Ingebouwde Air-X2 ontvangstmodule
 • Wireless/draadloos aansturen met Elac Wireless Transmitter of Discovery DS-C101
 • Gegoten aluminium sokkel met antikras rubberen basis
 • Laag, midden, hoog aanpassing
 • High Pass filter voor subwoofer gebruik
 • Gain in twee standen instelbaar

Afwerking in hoogglans wit of zwart

Meer over deze serie: Navis-serie

Bekijk deze serie

Navis ARB-51 actieve/draadloze monitorluidspreker reviews

EISA
Eisa Image and Sound Association

Neil Gader
TheAbosluteSound.com

afbeelding

Neil Gader
TheAbosluteSound.com

Audiofielen die dol zijn op het mixen en matchen van componenten hebben grotendeels actieve luidsprekers verworpen. En misschien zullen ze dat altijd blijven doen in het topsegment van onze hobby. Maar waar ruimte en design bepalend zijn, denk ik dat het scenario rooskleurig is voor actieve luidsprekers, in die zin dat ze een groot muzikaal statement kunnen maken zonder de inrichting van een ruimte op zijn kop te zetten. Ik kon niet meer onder de indruk zijn van de opwindende prestaties en kwaliteitsindruk van de Elac Navis ARB-51. Het is een van de zeldzame kleine compacts waarbij je je verwachtingen niet naar beneden hoedt bij te stellen om er van te kunnen genieten. Dus, audiofielen, wees je er bewust van. Elac’s laatste komt met stip binnen op mijn shortlist voor de Product of the Year Awards van volgend jaar.

Lees volledige review →
Frank Borowski
Lowbeats.de

Als ik vandaag met een budget tussen ongeveer 2-3.000 euro zou staan om een muzieksysteem te kopen, zou de ELAC Navis ARB-51 bovenaan mijn lijst met kandidaten staan. Hoe dan ook, ver voor elke one-box-oplossing. Gecombineerd met een fatsoenlijke DAC / voorversterker plus bijvoorbeeld een streamer zoals de ELAC Discovery Music Server, resulteert dit in een modern systeem, waarvan de hoeveelheid apparatuur en bekabeling binnen de grenzen blijven en hun klank elk All-In-One luidsprekersysteem in de schaduw stelt.

Lees volledige review →
John Darko
Vakjournalist

filmpje

Jaap Veenstra
Alpha-audio.nl

Wat een fijn duo. Gulle weergave, goed in elkaar geschroefd, goede prijs. Wat kan je en mag je nog meer wensen? Nou… dat is niet alleen de kracht van Elac, maar ook van actieve systemen. We hopen écht dat mensen dat eens gaan inzien. Actief is the way to go, mensen! En deze Elac Navis ARB-51 bewijzen dat weer.

Lees volledige review →
Redactie
Sound+Image Magazine

Toen kwam het toeval dat Naim’s Uniti Atom HE arriveerde – een streaming-voorversterker met gebalanceerde uitgangen, een optische ingang voor onze tv, analoge ingangen voor onze draaitafel – een perfecte metgezel hier. En wauw, dat was een compact, slim, volledig hifi-systeem om voor te sterven. Niet goedkoop, om de Naim-voorversterker van € 2925,- toe te voegen, maar in elk opzicht een briljante oplossing, van analoge draaitafelweergave tot Roon-streaming.

Lees volledige review →
Jamie Biesemans
Hifi.nl

Volgens ons kun je de Navis qua klankkwaliteit op weinig negatiefs betrappen. Het zijn aangename oorstrelende speakers die opnieuw aantonen dat ELAC en hoofdingenieur Andrew Jones weten waar ze mee bezig zijn. Prima gedaan! Ondanks het bescheiden formaat klinkt de kleine ARB-51 heel vol en in evenwicht, met een laag die je niet zou verwachten van een compacte speaker. Dankzij de coaxiale driver produceert de Navis-speaker bovendien een zeer ruime sweetspot, wat net is wat je wenst in een woonkamer waar iedereen mee naar muziek luistert. Als je ze bekijkt als ‘pure’ actieve speakers zijn de Navis-speakers een opperbest product.

Lees volledige review →