Alchemy DPA-2 stereo/mono eindversterker

De DPA-2 eindversterker is ontwikkeld als een hoogwaardige klasse D-versterker van audiofiele kwaliteit in een compact chassis. Met een vermogen van 2 x 325W zult u niet snel vermogen te kort komen om uw kritische luidsprekers goed te kunnen aansturen.

HIGHLIGHTS

 • High power 2 x 325W / 1 x 625W bridged mono
 • Volledig gebalanceerde opbouw
 • Volledig discrete FET eindtrappen met DC-servosturing
 • OLED display

Gangbare winkelprijs
1.599,00

Alchemy DPA-2 stereo/mono eindversterker

Alles over dit product

Mono eindversterker

U kunt de DPA-2 ook bridgen, zodat u hem als mono eindversterker met 625W kunt inzetten. Met een configuratie met twee DPA-2’s is er sprake van een enorm dynamisch bereik met absolute controle en souplesse.

De opbouw

De DPA-2 stereo/mono eindversterker is opgebouwd zoals u van een high-end versterker mag verwachten. Onder ‘Eigenschappen’ staat een opsomming van de belangrijkste ontwerpeigenschappen die in deze versterker zijn ingezet.

OLED display

Bij het aanzetten volgt een korte opwarmtijd, waarna de mutefunctie wordt gedeactiveerd en de laatst gebruikte instellingen worden gestart. Deze procedure wordt weergegeven via het display.
Het display geeft verder handige gebruikersinformatie weer, zoals uitgestuurd vermogen per kanaal, clipping monitor en weergave van oversturing (protect/powering off).

Alchemy-serie

Samen met audiogoeroe Peter Madnick zijn bestaande Audio Alchemy producten doorontwikkeld. Het resultaat? Een serie nieuwe producten die hun prijsklasse ver overstijgen. ELAC Alchemy is de nieuwe definitie van betaalbare high-end.

Vermogen (1% THD+N, 1 kHz):
Stereo 2 x 325W (4 Ohm)
Gebrugd mono 1 x 625W (8 Ohm)
Frequentiebereik:
5 Hz – 20 kHz +/- 0,2 dB
Vervorming THD+N (1 watt bij 8 Ohm): 0,00003
Signaalruisverhouding (1 kHz):
94 dB (stereo), 92 db (mono)
Ingangsimpedantie: RCA 12K
XLR 19K
Uitgangsimpedantie:
0,03 Ohm bij 1 kHz
Kanaalscheiding (1 kHz):
70 dB bij 1 kHz (stereo modus)
Versterkingsfactor (gain):
Stereo 24dB/30dB
Mono 18dB/24dB
Ingangen:
RCA L/R ongebalanceerd
XLR L/R gebalanceerd
Uitgang:
2 paar vergulde luidsprekerklemmen met 5 aansluitmogelijkheden
Trigger:
in- en uitgang (12V)
Toebehoren:
2 x 19″ rackmount beugels
Afmetingen (HxBxD):
50 x 445 x 380 mm (incl. voeten, knoppen en aansluitbussen)
Gewicht: 6,35 kg
 • Volledig discrete FET eindtrappen met DC-servo sturing
 • Volledig gebalanceerde opbouw van ingang naar uitgang
 • Extreem ruisarme spanningsregelaars
 • Ringkerntrafo en discrete voeding voor ingangscircuit
 • Klasse D PWM uitgangstrap
 • Hoog-efficiënte schakelende voeding voor de digitale circuits
 • Instelbare hoge en lage ingangsgevoeligheid (gain) voor aanpassing op de
  voorversterker
 • Vermogensindicatie kan worden uitgelezen op het display
 • OLED display voor gebruikersinformatie
 • 12 Volt trigger met doorlus-voorziening
 • 19” rackmontage mogelijk

Alchemy DPA-2 stereo/mono eindversterker reviews

Carsten Rampacher
Areadvd.de

Een echt eersteklas systeem – kostbaar, maar daarvoor ook ver boven gemiddelde prestaties. Elk onderdeel is elke cent van de aankoopprijs waard – neem de Concentro S 507, die door zijn enorme ruimtelijkheid en natuurlijke, maar toch homogene weergave veel indruk maakt. De aansturende producten uit de Alchemy-serie zijn niet eens zo duur, zelfs als je twee van de stereoversterkers DPA-2 koopt en ze in gebrugde mono uitvoering gebruikt. Dan heb je meer dan genoeg kracht en akoestische cultuur, altijd optimaal aangestuurd door de hoogwaardige, zeer veelzijdige voorversterker / streamer / DAC DDP-2. Naar onze mening hebben de Elac Alchemy-componenten tot nu toe veel te weinig aandacht gekregen – de platte, tijdloos elegante, zeer hoogwaardige hifi-componenten hebben het 100 procent verdiend.

Lees volledige review →
Jason Victor Serinus
Stereophile.com

Was ik onder de indruk? Dat was ik zeker.
Hoofdontwerper Peter Madnick heeft zijn doel overtroffen “om het soort real-life transparantie en zuiverheid te bieden dat je voor deze prijs niet zou verwachten, evenals een algehele balans die je zou doen zeggen: “Wauw, dat ding is echt goed voor het geld.”
Enthousiast aanbevolen

Lees volledige review →
Sven Wunderlich
Areadvd.de

Qua klank een opwindende combinatie (DDP-2 en DPA-2), met overdadige features en een tijdloos, minimalistisch design. De combinatie van ongebreidelde kracht enerzijds en een enorme aandacht voor detail anderzijds maakt de Elac-combinatie zo aantrekkelijk: Hier wordt een akoestische prestatie geleverd die heel duidelijk boven het toch al hoge niveau van deze prijsklasse ligt. Testresultaat: Prijsklasse referentie!

Lees volledige review →
Max Delissen
Music Emotion Magazine

De kracht en de souplesse, de transparantie en de emotionele overdracht zijn wat mij betreft volledig op het niveau dat in deze prijsklasse – en misschien ook nog wel een stukje daarboven – van high-end audioapparatuur mag worden verwacht. Tel daar het ongekend grote aantal aansluitingen, de flexibiliteit als streamer, de mogelijkheid om elke digitale ingang klankmatig naar je hand te zetten en het fraaie en zéér slanke uiterlijk bij op en je hebt mijn warme aanbeveling wel zo’n beetje samengevat.

Lees volledige review →
Bert Oling
HVT Magazine

Laat ik duidelijk zijn, de functionaliteit, de uitvoering, de implementatie, de onderdelen en verwerkingskwaliteit is van een niveau dat een heel andere prijsklasse veronderstelt. Hardop denken: we zetten de schakelingen van de DDP-2 netwerkspeler/dac/voorversterker in een uit massief aluminium gefreesde kast: een prijskaartje met vier nullen zou geen verbazing hebben gewekt. Maar ook de gehoormatige prestaties zijn top of the bill.

Lees volledige review →
Frank Borovski
Lowbeats.de

Wat me bijzonder bevalt is de natuurlijke warmte van de weergave, die slechts enkele digitale componenten te bieden hebben. Zeker niet als er een schakelde versterker bij is betrokken. Stemmen zijn nooit hard, transiënten in het hoge tonenbereik zijn heerlijk zacht met een prachtig opgelossend vermogen en voeren geen druk uit op het trommelvlies – respect! Maar de DDP-2 en DPA-2 overtuigen door groot enthousiasme, muzikale fijnzinnigheid en geweldige resolutie, transparantie en dynamiek. En: grote orkestrale bezettingen, stevige pop- of rockmuziek zijn met deze met platte Alchemisten net zo leuk als kleine jazzensembles of solisten. Gewoon echte alleskunners. Van onze kant een dikke aanbeveling.

Lees volledige review →
André Schwerdt
I-Fidelity.net

Het resultaat van dertig jaar Audio-Alchemie ervaring is nu beschikbaar tegen prijzen die zelfs voor mensen met een modaal inkomen niet buiten bereik zijn. Elac verdient ook hiervoor de grootste lof.

Lees volledige review →
Thomas Kirsch
Like-hifi.de

Digitaal geluid in de meest zuivere vorm met de charme en het plezier van het analoge te verbinden – dat is Alchemy-serie van Elac gelukt. Het maakt daarbij niet uit of het de muziek is van CD, vinyl of het netwerk komt, het verbindt altijd de deugden van het verleden en het heden met toekomstige muzikale vernieuwingen. Laat het niet aan je voorbij gaan dit aantrekkelijke drietal live te beluisteren!

Lees volledige review →