Blogbericht

"Groots maar net iets kleiner"

“Groots maar net iets kleiner”

is niet zomaar een kreet die verzonnen is door een reclamebureau. Het is spontaan ontstaan door na te denken over wat ELAC nu eigenlijk onderscheidend maakt van andere merken. Eigenlijk iets wat we al wisten maar nooit goed hebben beseft dat we iets unieks in huis hebben. Lang geleden heeft ELAC een kleine luidspreker ontwikkeld die de tongen heeft losgemaakt. De daarvoor ingezette luidsprekertechnologie is door de jaren heen doorontwikkeld en zo is er langzaam een specialisme “ingeslopen”. De internationale vakpers concludeerde steeds vaker “Hoe krijgen ze het toch voor elkaar zo’n volwassen geluid” of “hoe toveren ze zo’n krachtige laagweergave uit een relatief kleine behuizing” of woorden van gelijke strekking.
En zo ontstond er, in marketing terminologie een USP, Unique Selling Point,oftewel een onderscheidend productkenmerk. Nu verwoord in “Groots maar net iets kleiner”. Een groots klinkende luidspreker die niet al te groot is, dat wil toch iedereen?

De herkomst van dit specialisme gaat ver terug in de ELAC historie en wel het jaar 1995 met de introductie van de ELAC 310. Deze kleine aluminium luidspreker, ook wel het A4’tje genoemd, was voorzien van de eerste generatie JET ribbon tweeter en een woofer met een aluminium conus met sandwich technologie. De Aluminium Sandwich technologie is door de jaren heen doorontwikkeld en is voor een groot deel verantwoordelijk dat ELAC relatief kleine behuizingen kan inzetten. Vandaag de dag zet ELAC vaak de Aluminium Sandwich woofers in met een aluminium kristalconus, extreem licht en stijf. En om de innovaties voort te zetten is heel recentelijk de Hex surround geïntroduceerd die nog meer mogelijkheden biedt voor kleine behuizingen.

De ELAC luidsprekerseries die in het bijzonder opvallen door hun relatief kleine behuizingen zijn de 300-, Carina-, Solano, Vela– en Concentro S serie.

Gerelateerd

Alle berichten